Sütemények

A Segreto sütemények a toszkán Alessandro mestercukrász receptjei alapján készülnek.

Gondosan válogatott alapanyagokat és titkos recepteket használunk, hogy süteményeink mind küllemükben, mind ízükben a vendégek kedvencei legyenek.

Igazi olasz hangulatot varázsolunk minden Segreto desszerttel a tányérra.

  • Crostataaifruttidibosco

    Crostata ai Frutti d' Bosco

    Az erdei bogyós gyümölcsök látványa a színes velencei karneválra emlékeztet bennünket.
    Ha nem is tudunk a csatornákon álarcunk mögé bújva egy gondolában ringatózni, kóstoljunk bele a linzertésztába töltött csokoládés túrókrémbe, és azonnal az olasz kavalkádban érezzük magunkat.

  • crostatadifrutta

    Crostata di Frutta

    Az olasz piacok pultjai minden évszakban roskadoznak a friss, szezonális gyümölcsöktől.
    A tereket, utcákat betölti a kofák kiabálása, jókedvűen kóstoltatják a színes, illatos, lédús portékákat. Mintha egy eladósorban levő lányt kínálnának kérőjének, úgy dicsérik és illegetik a friss árut! Az évszakoknak megfelelően válogatjuk mi is a legfrissebb gyümölcsöket erre a linzerkosárra, amit lágy vaníliakrém tesz kívánatosabbá.

  • cremeacastagna

    Crema a Castagna

    Az észak-olasz Mugella régióban található az egyik legnagyobb szelídgesztenyefa ültetvény.
    Már a római korban azt tartották, hogy ott jó élni, ahol a gesztenye megterem. A szelídgesztenyével készült ételek Mátyás király korában kerültek hazánkba. Beatrix királyné nem csak a süteményekben szerette, de akár a sült kappanhoz is gesztenye köretet készíttetett az udvari szakácsokkal. Süteményünk gesztenyekrémmel készül, tetejére csokoládéval bevont gesztenye golyót tettünk.

  • fittfrutta

    Fitt Frutta

    A könnyű mousse desszertek a maguk eleganciájával a reneszánsz olasz paloták hangulatát idézik.
    Bár a mousse francia eredetű, az olasz cukrászdákban is népszerűek a lágy, könnyű, krémes-habos desszertek. A savanykás erdei gyümölcs és az étcsokoládé ízkavalkádja és szemet gyönyörködtető látványa minden érzékszervünkre hat.

  • fragola

    Fragola

    Ha ezt a desszertet egy pohár pezsgővel vagy habzóborral kérjük, máris egy igazi szerelmi csábítás kellékeit kapjuk.
    A fehér csokoládé és az eper önmagában is afrodiziákum. A rózsaszín süteményen megülő pirosló eperdarabok játékos flörtre hívnak. Ezzel az elegáns, légies, édességgel bárkit leveszünk a lábáról.

  • caramello

    Caramello

    A karamell és a fehér csokoládé találkozása igazi édességbomba.
    A textúrák játékaként megjelenik ebben a süteményben karamell mousse, a lágyan folyó karamell krém és a fényesen tükröződő karamell zselé is. Egy igazán különleges desszert, ami megédesíti a délutáni kávézást.

  • coccopalla

    Cocco palla

    Olasz tengerparti nyaralások során naponta több százszor halljuk a homokban mezítláb kószáló kókusz árusok rikkantását.
    Cocco, cocco bello!
    A forró napon majszolt kókuszdarabokat, a végtelen, homokos tengert az ezernyi színes napernyővel nem felejtjük el. Ezt a friss kókusz ízt hoztuk el ebben a süteményben, felidézve a legszebb nyaralások emlékét.

  • pere

    Pere

    Ez a különleges formájú desszert a körte és a csokoládé találkozásából született. A körte ízét bársonyos csokoládé bevonat alá rejtettük.

  • currynero

    Curry Nero

    Csodálatos ízharmóniát alkot a curry a lédús ananásszal. A meglepő fekete színárnyalatot a fekete curry adja a desszertnek.

  • papavero

    Papavero

    A mákot a görögök és a rómaiak mézzel keverve fogyasztották.
    A fekete, apró mákszemeknek mágikus hatást tulajdonítottak. A mákot a mai napig az öröm, a termékenység és a bőség szimbólumának tartják. Gyakran alkalmazták varázslatok, boszorkányságok idején is. A mákszemek és az erdei gyümölcsök játékossága ebben a süteményben is az első pillanatban elvarázsol bennünket.

  • ilmelograno

    Il Melograno

    A gránátalma és a bazsalikom könnyű flörtjéből született ez a friss és egyedi alakú desszert. Akár karácsonyfadísz is lehetne, de inkább kóstoljunk bele!

  • pistaccio

    Pistaccio

    Pisztácia és fehér csokoládé-ha igazi luxusra vágyunk. A csonthéjas magból könnyű krémet készítünk, a desszert közepébe fehércsokis mogyorókrémet és málnazselét is rejtettünk. Varázslatos lett!

  • moussedimango

    Mousse di mango

    A mangó a keleti gyümölcsök királya, Indiából származik, fája több száz évig is él. Ezért is hívják a halhatatlan szerelem gyümölcsének. A csonthéjas gyümölcs húsa sárgás, narancssárgás, íze az őszibarack és az ananász fűszeres keverékére emlékeztet. A lágy mangóhabos desszertünk aszalt, cukrozott mangó szelettel igazi mediterrán hangulatot áraszt.

  • cioccolato

    Cioccolatto

    A csokoládé varázslatos erejét már az aztékok is ismerték, Casanova pedig szerelmi italként használta. Európai pályafutását gyógyszerként kezdte, erősítőként, frissítő szerként fogyasztották. A XVIII. század végéig italként fogyasztották, tejjel, vízzel vagy borral keverték. A csokoládé ebben az időben a luxus szimbóluma volt. Napjainkban az egyik legkedveltebb édesség. Desszertünk igazi íz és energiabomba, minden elemében csokoládéval.

  • pannacottacsokolade

    Panna Cotta csokoládés

    A panna cotta a nyári esték sztárja lehet, hűtve fagylalt helyett is fogyaszthatjuk. A tejpuding alapra vékony réteg csokoládét tettünk, az egészet pedig üvegbe zártuk. Mintha Piemontéban lennénk. 

  • pannacottagyum

    Panna Cotta gyümölcsös

    Üvegbe zártuk a piemonti nyarat. A friss, könnyű tejes alapot megbolondítottuk egy kis savanykás gyümölcszselével. Tökéletes választás, ha egy könnyed desszertre vágyunk.

  • tortadiformaggio

    Torta di Formaggio

    A sajttorta őse a római kori sütemény, a savillum. Az ókori feljegyzések szerint lisztet, mézet és ricottát kevertek össze tojással, és sütötték meg torta formában. Ma szinte minden nemzetnek megvan a saját sajttorta receptje, New Yorktól Japánig nagyon népszerű édesség. Ebben a változatban zamatos, nyárízű sárgabarack lekvár is kerül a süteményre.

  • caffemacchiato

    Caffe Macchiato

    Süteményünk a milanoi kávézók hangulatát idézi. Egy korty caffe macchiato-espresso lágy tejhabbal. A kávéízű tükörzselé alatt kávékrém és ropogós csokoládés keksz játszik az érzékeinkkel.

  • tonkapalla

    Tonka Palla

    Desszertünk egy lehelletnyi aranyporral és sok-sok csokoládéval készül. A tonkabab mesés-egzotikus fűszer, igazi csábítási kellék. Karakteres íze és illata elvarázsol ebben a desszertben is.

  • fragolosa

    Fragolosa

    Az eperszemek látványa már önmagában is elég ahhoz, hogy egy késő tavaszi délután jusson az eszünkbe, amikor friss epret majszolunk. Az olaszok az epret nem csak desszertként, de bazsalikommal és balzsamecettel salátában is fogyasztják, sőt, eperbort is készítenek. Ha a friss, tejszínhabos, porcukros eper a kedvenced, akkor az a vaníliás krémmel bolondított sütemény is ízleni fog.

  • lamponosa

    Lamponosa

    A friss guruló málnaszemek varázslatos nyári pillanatokra emlékeztetnek. Egy toszkán kerti partin egy pohár jégbe hűtött rosé borral és fehér csokoládéval fogyasztva felejthetetlen élmény, az ízek, illatok kavalkádja belénk rögzül. Ha szeretnénk újra ezt a hangulatot, akkor a málnaszemekkel borított Lamponosa segít ezt felidézni.

  • tiramisu

    Tiramisu

    A tirami su kifejezés azt jelenti, dobj fel - a süteményben található kávé és kakaó azonnal energiával tölt fel bennünket. A legenda szerint az első tiramisu Siennában készült a XVII. században, egy finnyás olasz herceg felvidítására. Nos, hogy Cosimo di Medici hangulatára jó hatással volt-e ez az édesség, azt nem tudjuk, de a Segreto Tiramisu biztosan feldob bennünket. A kávéval meglocsolt tészta lapok, a lágy mascarpone krém és a fuvallatnyi kakaópor sütemény formában igazi dolce vita érzést kelt bennünk.

  • mascarpone

    Mascarpone

    A mascarpone észak-olasz találmány, az 1600-as években készítették először Lombardiában. A lombard mascherpa szó jelentése tejkrém. Tejszínből készítik, igazi lágy, krémes kulináris bűnözések alapanyaga. Semleges íze miatt sós és édes ételekben egyaránt felhasználható. Gyümölcsökkel megszórva a hófehér krémes mascarpone nem csak ízben, de látványban is felejthetetlen. Engedjünk a csábításnak.

  • tortadellanonna

    Torta della Nonna

    Az olasz nagymamák tortája tökéletes választás egy habos kávé mellé, ha nem krémes süteményre vágyunk. Nem kérdés, hogy egy nagymama tudja, hogyan kényeztesse el a családot, ezt a tortát minden napszakban szívesen megkóstolod! Az eredeti olasz ízeket hozzuk el ebben a desszertben a sült túróval és a rápirított mandulával. A sütemény tetején levő porcukor fuvallat a mandulavirágzást juttatja eszünkbe.

  • millefoglie

    Millefoglie

    A krémes a XIX. századig főleg az olasz és francia régióban volt ismert. Egy legenda szerint olasz cukrászaival együtt került a millefoglie receptje Franciaországba, Medici Mária toszkán hercegnővel együtt, amikor 1600-ban feleségül ment IV. Henrikhez. A millefoglie ezernyi lapot jelent; ez utal az ezernyi vékony hártyára omló leveles tésztára, ami a sütemény alapja. Ilyen leveles tésztát már a bizánci időkben is készítettek, és mézzel csorgatva fogyasztották. A millefoglie napjaink egyik legkedveltebb desszertje, szinte minden országnak saját receptje van hozzá. A mi krémesünk az olasz ízeket idézi.

  • dolcedellacasabianco

    Dolce della Casa bianco

    Az édes otthon íze mindenkinek felidézi a kedvenc gyermekkori süteményét. A vasárnapi képviselő fánk ízét juttatja eszünkbe ez a hófehér, vaníliás profiterol golyócskákkal díszített sütemény. Az égetett tésztás sütemények töltelékük és származási helyük alapján többfélék lehetnek, az ekler fánk, a képviselőfánk, a profiterol, a St Honoré torta és a croquembouches saját történelemmel bírnak.

  • dolcedellacasanero

    Dolce della Casa nero

    A profiterol golyócskák tölteléke és bevonata többféle lehet. Olasz cukrászok már a XVII. század óta készítik a saját, égetett tésztás töltött fánkocskájukat. A csokoládé íze a kis fánkocskák belsejében és felületén is megjelenik.

  • marzipane

    Marzapane

    A marcipán alapanyaga a mandula, ami a mediterrán olasz tájakon bőségesen terem. Az ősi marcipán receptje a keresztes háborúk idején került Velencébe. Ekkor a mandulát mézzel kevert olívaolajjal és néhány csepp rózsaolajjal keverték össze. A marcipán a háremek csemegéjeként került be a köztudatba. Eleinte patikákban árulták, serkentőszerként tartották számon, és szívpanaszokra ajánlották. Marcipános süteményünket mi is bátran ajánljuk, minden problémára édes megoldás lesz.

  • papaverodisogno

    Papavero di Sogno

    Mákról álmodni a bőség és a szerelem jele, a mákos álomsüteményt kóstolva pedig biztosak lehetünk a szerencsénkben is! A guruló fekete mákszemek és a pirosló erdei gyümölcsök igazi olasz eleganciát sugallnak.

  • cioccolatodaranncia

    Cioccolato d’Aranica

    Capri szigetének narancsligetei jutnak eszünkbe, ha belekóstolunk ebbe a süteménybe. Az elegáns, mélysötét színű csokoládé és a kandírozott narancs íze úgy játszik velünk, mint a szél az azúrkék hullámokkal. Tökéletes választás ez a desszert, ha egy tengerparti este emlékére vágyunk.

  • limoncello

    Limoncello

    A sorrentoi citromligetekben érezzük magunkat, ha belekóstolunk ebbe a desszertbe. A vidám színű palla mellé egy jéghideg proseccot ajánlunk!

  • castagnaalamarena

    Castagna alla Amarena

    Bolognában és Modenában találhatók a legnagyobb amarena ligetek. Az amarena meggy mélybordó színével igazán jól passzol a csokoládéhoz, kedvelt összetevője az olasz süteményeknek. Szirupban eltéve és lekvárként is tartósítják, de koktélszirup és likőr is készül belőle. A gesztenye íze a roppanós amarena meggyel és a fahéjas, gyömbéres fűszeres tésztával e legszebb Földközi-tengeri mesékbe repít bennünket.

  • sacher

    Sacher

    A Sacher szelet Bécsből származik ugyan, de a Comoi-tó partján is szívesen fogyasztják. Igazi Monarchia-korabeli édesség. A lágy csokoládé bevonat és a lágy baracklekvár lassan két évszázada kápráztatja el a Sacher-torta kedvelőit. A csokoládé és a sárgabarack együtt egy igazi, kávé mellé kínált desszertet eredményez. Kérjünk hozzá egy adag tejszínhabos melangot vagy lattét.

  • mimosavaniglia

    Mimosa Vaniglia

    A mimosa torta eredetileg egy tavaszi, nőnapi édesség. A márciusban nyíló mimózafa virágáról kapta a nevét. A mimóza virág szinte azonnal összezárja szirmait, ha megérintik; érzékeny, de gyönyörű virág. Igazi női édesség ez a desszert, az érzékenység, az elegancia szimbóluma. Hófehér süteményünk közepébe pirosló erdei gyümölcs dzsemet rejtettünk.

  • mimosaciocco

    Mimosa Ciocco

    A mimosa torta csokis változata. A sütemény minden összetevője tartalmaz csokoládét vagy kakaóport, így még érzékibb deszzertet kapunk. A lágy, női mimózát egy markánsabb csokoládé ízzel keverjük és piros gyümölcsök dzsemjével bolondítjuk meg. Az érzékek összjátéka ez.

  • profiterolbianco

    Profiterol bianco

    A grillázs szerte a világon elterjedt édesség, általában cukor és mandula felhasználásával készül. Olaszországban pastelliként ismerik. A ropogós grillázst hódításaik során a rómaiak ismertették meg a kontinenssel, de közkedvelt édességgé csak a XIX. században vált. A belőle készült kosárkát profiterol golyócskákkal töltjük és fehér csokoládés krémmel öntjük le. Kakaószórással tesszük még izgalmasabbá.

  • profiterolnero

    Profiterol nero

    A ropogós mandulás grillázs kosárba tett profiterol golyókat tört mogyoróval szórjuk meg. Igazi, olajos magos kavalkád ez! Mediterrán hangulatot, egy elegáns milánói kávézót idéz fel ez a desszert. A szinte fekete, fényes csokoládé egy espressoval tökéletes szieszta élmény.

  • lampomille

    Lampo Mille

    Roppanós leveles tészta lapok habkönnyű málna krémmel. A Millefogile vaníliás ízét egy friss, üde színű málna váltja ebben a desszertben.