Sütemények

A Segreto sütemények a toszkán Alessandro mestercukrász receptjei alapján készülnek.

Gondosan válogatott alapanyagokat és titkos recepteket használunk, hogy süteményeink mind küllemükben, mind ízükben a vendégek kedvencei legyenek.

Igazi olasz hangulatot varázsolunk minden Segreto desszerttel a tányérra.

  • demosuti

    Crostata ai Frutti d' Bosco

    Az erdei bogyós gyümölcsök látványa a színes velencei karneválra emlékeztet bennünket.
    Ha nem is tudunk a csatornákon álarcunk mögé bújva egy gondolában ringatózni, kóstoljunk bele a linzertésztába töltött csokoládés túrókrémbe, és azonnal az olasz kavalkádban érezzük magunkat.

  • demosuti

    Crostata ai Frutti

    Az olasz piacok pultjai minden évszakban roskadoznak a friss, szezonális gyümölcsöktől.
    A tereket, utcákat betölti a kofák kiabálása, jókedvűen kóstoltatják a színes, illatos, lédús portékákat. Mintha egy eladósorban levő lányt kínálnának kérőjének, úgy dicsérik és illegetik a friss árut! Az évszakoknak megfelelően válogatjuk mi is a legfrissebb gyümölcsöket erre a linzerkosárra, amit lágy vaníliakrém tesz kívánatosabbá.

  • demosuti

    Crema a Castagna

    Az észak-olasz Mugella régióban található az egyik legnagyobb szelídgesztenyefa ültetvény.
    Már a római korban azt tartották, hogy ott jó élni, ahol a gesztenye megterem. A szelídgesztenyével készült ételek Mátyás király korában kerültek hazánkba. Beatrix királyné nem csak a süteményekben szerette, de akár a sült kappanhoz is gesztenye köretet készíttetett az udvari szakácsokkal. Süteményünk gesztenyekrémmel készül, tetejére csokoládéval bevont gesztenye golyót tettünk.

  • demosuti

    Fitt Frutta

    A könnyű mousse desszertek a maguk eleganciájával a reneszánsz olasz paloták hangulatát idézik.
    Bár a mousse francia eredetű, az olasz cukrászdákban is népszerűek a lágy, könnyű, krémes-habos desszertek. A savanykás erdei gyümölcs és az étcsokoládé ízkavalkádja és szemet gyönyörködtető látványa minden érzékszervünkre hat.

  • demosuti

    Fragola

    Ha ezt a desszertet egy pohár pezsgővel vagy habzóborral kérjük, máris egy igazi szerelmi csábítás kellékeit kapjuk.
    A fehér csokoládé és az eper önmagában is afrodiziákum. A hófehér süteményen megülő pirosló eperdarabok játékos flörtre hívnak. Ezzel az elegáns, légies, édességgel bárkit leveszünk a lábáról.

  • demosuti

    Caramello

    A karamell és a fehér csokoládé találkozása igazi édességbomba.
    A textúrák játékaként megjelenik ebben a süteményben karamell mousse, a lágyan folyó karamell krém, és a fényesen tükröződő karamell zselé is. Egy igazán különleges desszert, ami megédesíti a délutáni kávézást.

  • demosuti

    Cocco palla

    Olasz tengerparti nyaralások során naponta több százszor halljuk a homokban mezítláb kószáló kókusz árusok rikkantását.
    Cocco, cocco bello!
    A forró napon majszolt kókuszdarabokat, a végtelen, homokos tengert az ezernyi színes napernyővel nem felejtjük el. Ezt a friss kókusz ízt hoztuk el ebben a süteményben, felidézve a legszebb nyaralások emlékét.

  • demosuti

    Mandorla

    A mandulafát az ókori rómaiak telepítették át Ázsiából a mediterrán vidékekre. Úgy tartják, hogy ahol jó szőlő terem, ott megél a mandulafa is.
    Az olasz Amoretto likőr, a mandulapesto, a borokhoz kínált cantuccini keksz és a marcipánok alapanyaga is a mandula. Süteményünket mandula krémmel és zúzott manduladarabokkal kínáljuk.

  • demosuti

    Ricotta

    A ricotta az olasz konyha egyik legkedveltebb alapanyaga.
    Eredete a római időkre nyúlik vissza, jelentése kétszer főtt. A ricotta Szicíliából származik, onnét került Rómába majd a többi városállamba. Semleges ízének köszönhetően sós és édes ételekbe egyaránt felhasználható. Süteményünkben citromos és mandulás ízek erősítenek rá a szicíliai hangulatra.

  • demosuti

    Papavero

    A mákot a görögök és a rómaiak mézzel keverve fogyasztották.
    A fekete, apró mákszemeknek mágikus hatást tulajdonítottak. A mákot a mai napig az öröm, a termékenység és a bőség szimbólumának tartják. Gyakran alkalmazták varázslatok, boszorkányságok idején is. A mákszemek és az erdei gyümölcsök játékossága ebben a süteményben is az első pillanatban elvarázsol bennünket.

  • demosuti

    Lamponetta

    A guruló málnaszemek látványa a nyüzsgő nápolyi piacokat idézi.
    A harsány színű málna és az étcsoki íze ebben a süteményben épp úgy keveredik, mint ahogy a meredek nápolyi utcácskák kanyarognak. Ha a nyár ízére vágyunk, ezt a süteményt ajánljuk.

  • demosuti

    Ciocco Lampone

    A csokoládé útja Európában a kezdeti években olyannyira nem volt sikeres, hogy az 1500-as években V. Piusz pápa javaslatára a keserű forró csokoládét a böjti időszakban is lehetett fogyasztani.
    A hódításairól ismert Casanova más többre tartotta a pezsgőnél, a csokoládét a szerelem elixírjének nevezte. Az édes csokoládé napjainkban is a bűnös élvezetek legfinomabb tagja. Desszertünkön a lágy málnát egy markáns csokiréteggel bevonva egy karakteresebb ízt és látványt alkottunk.

  • demosuti

    Mousse di mango

    A mangó a keleti gyümölcsök királya, Indiából származik, fája több száz évig is él. Ezért is hívják a halhatatlan szerelem gyümölcsének. A csonthéjas gyümölcs húsa sárgás, narancssárgás, íze az őszibarack és az ananász fűszeres keverékére emlékeztet. A lágy mangóhabos desszertünk friss mangó szelettel igazi mediterrán hangulatot áraszt.

  • demosuti

    Cioccolatto

    A csokoládé varázslatos erejét már az aztékok is ismerték, Casanova pedig szerelmi italként használta. Európai pályafutását gyógyszerként kezdte, erősítőként, frissítő szerként fogyasztották. A XVIII. század végéig italként fogyasztották, tejjel, vízzel vagy borral keverték. A csokoládé ebben az időben a luxus szimbóluma volt. Napjainkban az egyik legkedveltebb édesség. Desszertünk igazi íz és energiabomba, minden elemében csokoládéval.

  • demosuti

    Yoghurt ai Albiocca

    A sárgabarack a Selyemúton keresztül került Európába. A napfényszínű gyümölcs lekvárként és aszalt formában is nagyon kedvelt, Olaszországban gyakran préselnek magjából olajat is. A lédús, zamatos narancssárga gyümölcs nemcsak az olasz piacok kedvelt terméke, nálunk is kosárszám árulják a kofák a forró nyári napokon. Olaszországban nem csak süteményekhez, de rozmaringgal húsokhoz is gyakran fogyasztják. Süteményünkben joghurtos habos krémbe kevertük a nyár ízét.

  • demosuti

    Nocciola

    Toscánában egy diófa árnyékában üldögélni langyos nyári este egy pohár borral és könnyű vacsorával? Felejthetetlen érzés. A ránk terülő lombkorona, a diófa jellegzetes illata örökre belénk vésődik. Ősz elején a friss dió íze utánozhatatlan. A ropogós dió desszertekben darálva vagy durvára vágva is előfordul. Mi kakaós krémmel és csokoládéval bolondítjuk meg.

  • demosuti

    Torta di Formaggio

    A sajttorta őse a római kori sütemény, a savillum. Az ókori feljegyzések szerint lisztet, mézet és ricottát kevertek össze tojással, és sütötték meg torta formában. Ma szinte minden nemzetnek megvan a saját sajttorta receptje, New Yorktól Japánig nagyon népszerű édesség. Ebben a változatban zamatos, nyárízű sárgabarack lekvár is kerül a süteményre.

  • demosuti

    Frutti di Bosco

    Észak-Olaszország erdeiben hasonló erdei gyümölcsök bújnak meg a fák között, mint nálunk. A bokrok, cserjék roskadoznak a zamatos szedertől, mosolyog ránk a vadmálna, a som, a ribizli. Az őszi napfény megérleli a csipkebogyót, kökényt is; nincs is szebb látvány egy kosárnyi színes bogyós gyümölcsnél. Vanília krémmel tortába töltve a savanykás erdei gyümölcsök egy különleges desszertet alkotnak.

  • demosuti

    Segreto di Macchiato

    A titkos összetevők szinte minden családi receptkönyvben megtalálhatók. Olyan kis plusz ez, amit a legjobb szomszédnak, rokonnak sem árulunk el, amitől a mi sütink kicsit más és finomabb lesz. Mi lehet ez a titok? Mi az a különleges íz, amit ebben a sütiben érzünk? Nem áruljuk, el, ki kell próbálni, mi lehet a mi segretonk.

  • demosuti

    Fragolosa

    Az eperszemek látványa már önmagában is elég ahhoz, hogy egy késő tavaszi délután jusson az eszünkbe, amikor friss epret majszolunk. Az olaszok az epret nem csak desszertként, de bazsalikommal és balzsamecettel salátában is fogyasztják, sőt, eperbort is készítenek. Ha a friss, tejszínhabos, porcukros eper a kedvenced, akkor az a vaníliás krémmel és fehér csokival bolondított sütemény is ízleni fog.

  • demosuti

    Lamponosa

    A friss guruló málnaszemek varázslatos nyári pillanatokra emlékeztetnek. Egy toszkán kerti partin egy pohár jégbe hűtött rosé borral és fehér csokoládéval fogyasztva felejthetetlen élmény, az ízek, illatok kavalkádja belénk rögzül. Ha szeretnénk újra ezt a hangulatot, akkor a málnaszemekkel borított Fragolosa segít ezt felidézni.

  • demosuti

    Tiramisu

    A tirami su kifejezés azt jelenti, dobj fel-a süteményben található kávé és kakaó azonnal energiával tölt fel bennünket. A legenda szerint az első tiramisu Siennában készült a XVII. században, egy finnyás olasz herceg felvidítására. Nos, hogy Cosimo di Medici hangulatára jó hatással volt-e ez az édesség, azt nem tudjuk, de a Segreto Tiramisu biztosan feldob bennünket. A kávéval meglocsolt tészta lapok, a lágy mascarpone krém és a fuvallatnyi kakaópor sütemény formában igazi dolce vita érzést kelt bennünk.

  • demosuti

    Mascarpone

    A mascarpone észak-olasz találmány, az 1600-as években készítették először Lombardiában. A lombard mascherpa szó jelentése tejkrém. Tejszínből készítik, igazi lágy, krémes kulináris bűnözések alapanyaga. Semleges íze miatt sós és édes ételekben egyaránt felhasználható. Gyümölcsökkel megszórva a hófehér krémes mascarpone nem csak ízben, de látványban is felejthetetlen. Engedjünk a csábításnak.

  • demosuti

    Torta della Nonna

    Az olasz nagymamák tortája tökéletes választás egy habos kávé mellé, ha nem krémes süteményre vágyunk. Nem kérdés, hogy egy nagymama tudja, hogyan kényeztesse el a családot, ezt a tortát minden napszakban szívesen megkóstolod! Az eredeti olasz ízeket hozzuk el ebben a desszertben a sült túróval és a rápirított mandulával. A sütemény tetején levő porcukor fuvallat a mandulavirágzást juttatja eszünkbe.

  • demosuti

    Millefoglie

    A krémes a XIX. századig főleg az olasz és francia régióban volt ismert. Egy legenda szerint olasz cukrászaival együtt került a millefoglie receptje Franciaországba, Medici Mária toszkán hercegnővel együtt, amikor 1600-ban feleségül ment IV. Henrikhez. A millefoglie ezernyi lapot jelent; ez utal az ezernyi vékony hártyára omló leveles tésztára, ami a sütemény alapja. Ilyen leveles tésztát már a bizánci időkben is készítettek, és mézzel csorgatva fogyasztották. A millefoglie napjaink egyik legkedveltebb desszertje, szinte minden országnak saját receptje van hozzá. A mi krémesünk az olasz ízeket idézi.

  • demosuti

    Dolce della Casa bianco

    Az édes otthon íze mindenkinek felidézi a kedvenc gyermekkori süteményét. A vasárnapi képviselő fánk ízét juttatja eszünkbe ez a hófehér, vaníliás profiterol golyócskákkal díszített sütemény. Az égetett tésztás sütemények töltelékük és származási helyük alapján többfélék lehetnek, az ekler fánk, a képviselőfánk, a profiterol, a St Honoré torta és a croquembouches saját történelemmel bírnak.

  • demosuti

    Dolce della Casa nero

    A profiterol golyócskák tölteléke és bevonata többféle lehet. Olasz cukrászok már a XVII. század óta készítik a saját, égetett tésztás töltött fánkocskájukat. A csokoládé íze a kis fánkocskák belsejében és felületén is megjelenik.

  • demosuti

    Marzapane

    A marcipán alapanyaga a mandula, ami a mediterrán olasz tájakon bőségesen terem. Az ősi marcipán receptje a keresztes háborúk idején került Velencébe. Ekkor a mandulát mézzel kevert olívaolajjal és néhány csepp rózsaolajjal keverték össze. A marcipán a háremek csemegéjeként került be a köztudatba. Eleinte patikákban árulták, serkentőszerként tartották számon, és szívpanaszokra ajánlották. Marcipános süteményünket mi is bátran ajánljuk, minden problémára édes megoldás lesz.

  • demosuti

    Papavero di Sogno

    Mákról álmodni a bőség és a szerelem jele, a mákos álomsüteményt kóstolva pedig biztosak lehetünk a szerencsénkben is! A guruló fekete mákszemek és a pirosló erdei gyümölcsök igazi olasz eleganciát sugallnak.

  • demosuti

    Cioccolato d’Aranica

    Capri szigetének narancsligetei jutnak eszünkbe, ha belekóstolunk ebbe a süteménybe. Az elegáns, mélysötét színű csokoládé és a kandírozott narancs íze úgy játszik velünk, mint a szél az azúrkék hullámokkal. Tökéletes választás ez a desszert, ha egy tengerparti este emlékére vágyunk.

  • demosuti

    Noce

    Piemont és Campania vidékein terem a legfinomabb mogyoró. A mogyoróbokor kora tavasszal virágzik, ez adja az első virágport a méheknek, méze különleges, kellemes ízű. Felhasználása nagyon széles körű, a cukrászatok lisztként, tört mogyoróként, nyersen és pörkölve valamint krémekben is szívesen használják. Desszertünkben mogyoróhab, roppanós mogyorókrém és mogyorópanír összjátéka alkotja a tökéletes kompozíciót.

  • demosuti

    Castagna alla Amarena

    Bolognában és Modenában találhatók a legnagyobb amarena ligetek. Az amarena meggy mélybordó színével igazán jól passzol a csokoládéhoz, kedvelt összetevője az olasz süteményeknek. Szirupban eltéve és lekvárként is tartósítják, de koktélszirup és likőr is készül belőle. A gesztenye íze a roppanós amarena meggyel és a fahéjas, gyömbéres fűszeres tésztával e legszebb Földközi-tengeri mesékbe repít bennünket.

  • demosuti

    Sacher

    A Sacher szelet Bécsből származik ugyan, de a Comoi-tó partján is szívesen fogyasztják. Igazi Monarchia-korabeli édesség. A roppanós csokoládé réteg és a lágy baracklekvár lassan két évszázada kápráztatja el a Sacher-torta kedvelőit. A csokoládé és a sárgabarack együtt egy igazi, kávé mellé kínált desszertet eredményez. Kérjünk hozzá egy adag tejszínhabos melangot vagy lattét.

  • demosuti

    Mimosa Vaniglia

    A mimosa torta eredetileg egy tavaszi, nőnapi édesség. A márciusban nyíló mimózafa virágáról kapta a nevét. A mimóza virág szinte azonnal összezárja szirmait, ha megérintik; érzékeny, de gyönyörű virág. Igazi női édesség ez a desszert, az érzékenység, az elegancia szimbóluma. Hófehér süteményünk közepébe pirosló erdei gyümölcs dzsemet rejtettünk.

  • demosuti

    Mimosa Ciocco

    A mimosa torta csokis változata. A sütemény minden összetevője tartalmaz csokoládét vagy kakaóport, így még érzékibb deszzertet kapunk. A lágy, női mimózát egy markánsabb csokoládé ízzel keverjük és piros gyümölcsök dzsemjével bolondítjuk meg. Az érzékek összjátéka ez.

  • demosuti

    Profiterol bianco

    A grillázs szerte a világon elterjedt édesség, általában cukor és mandula felhasználásával készül. Olaszországban pastelliként ismerik. A ropogós grillázst hódításaik során a rómaiak ismertették meg a kontinenssel, de közkedvelt édességgé csak a XIX. században vált. A belőle készült kosárkát profiterol golyócskákkal töltjük és fehér csokoládés krémmel öntjük le. Kakaószórással tesszük még izgalmasabbá.

  • demosuti

    Profiterol nero

    A ropogós mandulás grillázs kosárba tett profiterol golyókat tört mogyoróval szórjuk meg. Igazi, olajos magos kavalkád ez! Mediterrán hangulatot, egy elegáns milánói kávézót idéz fel ez a desszert. A szinte fekete, fényes csokoládé egy espressoval tökéletes szieszta élmény.

  • demosuti

    Dolcezza Amarena

    A színek összjátéka ebben a desszertben olyan, akár egy sorrentói délután. Az amarena szósz és a tejszínhab úgy kavarog a csokoládéval leöntött piskóta golyók között, ahogy az Amalfi-part sziklái között kóválygó sikátorok választják el a színes házakat. Igazi édes szerenád.