MENÜ

Sütemények

Crostata ai Frutti d' Bosco

Crostata ai Frutti d' Bosco

Az erdei bogyós gyümölcsök látványa a színes velencei karneválra emlékeztet bennünket.
Ha nem is tudunk a csatornákon álarcunk mögé bújva egy gondolában ringatózni, kóstoljunk bele a linzertésztába töltött csokoládés túrókrémbe, és azonnal az olasz kavalkádban érezzük magunkat.

Crostata di Frutta

Crostata di Frutta

Az olasz piacok pultjai minden évszakban roskadoznak a friss, szezonális gyümölcsöktől.
A tereket, utcákat betölti a kofák kiabálása, jókedvűen kóstoltatják a színes, illatos, lédús portékákat. Mintha egy eladósorban levő lányt kínálnának kérőjének, úgy dicsérik és illegetik a friss árut! Az évszakoknak megfelelően válogatjuk mi is a legfrissebb gyümölcsöket erre a linzerkosárra, amit lágy vaníliakrém tesz kívánatosabbá.

Crema a Castagna

Crema a Castagna

Az észak-olasz Mugella régióban található az egyik legnagyobb szelídgesztenyefa ültetvény.
Már a római korban azt tartották, hogy ott jó élni, ahol a gesztenye megterem. A szelídgesztenyével készült ételek Mátyás király korában kerültek hazánkba. Beatrix királyné nem csak a süteményekben szerette, de akár a sült kappanhoz is gesztenye köretet készíttetett az udvari szakácsokkal. Süteményünk gesztenyekrémmel készül, tetejére csokoládéval bevont gesztenye golyót tettünk.

Pere

Pere

Ez a különleges formájú desszert a körte és a csokoládé találkozásából született. A körte ízét bársonyos csokoládé bevonat alá rejtettük.

Caramello

Caramello

A karamell és a fehér csokoládé találkozása igazi édességbomba.
A textúrák játékaként megjelenik ebben a süteményben karamell mousse, a lágyan folyó karamell krém és a fényesen tükröződő karamell zselé is. Egy igazán különleges desszert, ami megédesíti a délutáni kávézást.

Cocco palla

Cocco palla

Olasz tengerparti nyaralások során naponta több százszor halljuk a homokban mezítláb kószáló kókusz árusok rikkantását.
Cocco, cocco bello!
A forró napon majszolt kókuszdarabokat, a végtelen, homokos tengert az ezernyi színes napernyővel nem felejtjük el. Ezt a friss kókusz ízt hoztuk el ebben a süteményben, felidézve a legszebb nyaralások emlékét.

Fragola

Fragola

Ha ezt a desszertet egy pohár pezsgővel vagy habzóborral kérjük, máris egy igazi szerelmi csábítás kellékeit kapjuk.
A fehér csokoládé és az eper önmagában is afrodiziákum. A rózsaszín süteményen megülő pirosló eperdarabok játékos flörtre hívnak. Ezzel az elegáns, légies, édességgel bárkit leveszünk a lábáról.

Curry Nero

Curry Nero

Csodálatos ízharmóniát alkot a curry a lédús ananásszal. A meglepő fekete színárnyalatot a fekete curry adja a desszertnek.

Papavero

Papavero

A mákot a görögök és a rómaiak mézzel keverve fogyasztották.
A fekete, apró mákszemeknek mágikus hatást tulajdonítottak. A mákot a mai napig az öröm, a termékenység és a bőség szimbólumának tartják. Gyakran alkalmazták varázslatok, boszorkányságok idején is. A mákszemek és az erdei gyümölcsök játékossága ebben a süteményben is az első pillanatban elvarázsol bennünket.

Il Melograno

Il Melograno

A gránátalma és a bazsalikom könnyű flörtjéből született ez a friss és egyedi alakú desszert. Akár karácsonyfadísz is lehetne, de inkább kóstoljunk bele!

Pistacchio

Pistacchio

Pisztácia és fehér csokoládé-ha igazi luxusra vágyunk. A csonthéjas magból könnyű krémet készítünk, a desszert közepébe fehércsokis mogyorókrémet és málnazselét is rejtettünk. Varázslatos lett!

Mousse di mango

Mousse di mango

A mangó a keleti gyümölcsök királya, Indiából származik, fája több száz évig is él. Ezért is hívják a halhatatlan szerelem gyümölcsének. A csonthéjas gyümölcs húsa sárgás, narancssárgás, íze az őszibarack és az ananász fűszeres keverékére emlékeztet. A lágy mangóhabos desszertünk aszalt, cukrozott mangó szelettel igazi mediterrán hangulatot áraszt.

Cioccolatto

Cioccolatto

A csokoládé varázslatos erejét már az aztékok is ismerték, Casanova pedig szerelmi italként használta. Európai pályafutását gyógyszerként kezdte, erősítőként, frissítő szerként fogyasztották. A XVIII. század végéig italként fogyasztották, tejjel, vízzel vagy borral keverték. A csokoládé ebben az időben a luxus szimbóluma volt. Napjainkban az egyik legkedveltebb édesség. Desszertünk igazi íz és energiabomba, minden elemében csokoládéval.

Panna Cotta csokoládés

Panna Cotta csokoládés

A panna cotta a nyári esték sztárja lehet, hűtve fagylalt helyett is fogyaszthatjuk. A tejpuding alapra vékony réteg csokoládét tettünk, az egészet pedig üvegbe zártuk. Mintha Piemontéban lennénk. 

Panna Cotta gyümölcsös

Panna Cotta gyümölcsös

Üvegbe zártuk a piemonti nyarat. A friss, könnyű tejes alapot megbolondítottuk egy kis savanykás gyümölcszselével. Tökéletes választás, ha egy könnyed desszertre vágyunk.

Torta di Formaggio

Torta di Formaggio

A sajttorta őse a római kori sütemény, a savillum. Az ókori feljegyzések szerint lisztet, mézet és ricottát kevertek össze tojással, és sütötték meg torta formában. Ma szinte minden nemzetnek megvan a saját sajttorta receptje, New Yorktól Japánig nagyon népszerű édesség. Ebben a változatban zamatos, nyárízű sárgabarack lekvár is kerül a süteményre.

Caffe Macchiato

Caffe Macchiato

Süteményünk a milanoi kávézók hangulatát idézi. Egy korty caffe macchiato-espresso lágy tejhabbal. A kávéízű tükörzselé alatt kávékrém és ropogós csokoládés keksz játszik az érzékeinkkel.

Tonka Palla

Tonka Palla

Desszertünk egy lehelletnyi aranyporral és sok-sok csokoládéval készül. A tonkabab mesés-egzotikus fűszer, igazi csábítási kellék. Karakteres íze és illata elvarázsol ebben a desszertben is.

Fragolosa

Fragolosa

Az eperszemek látványa már önmagában is elég ahhoz, hogy egy késő tavaszi délután jusson az eszünkbe, amikor friss epret majszolunk. Az olaszok az epret nem csak desszertként, de bazsalikommal és balzsamecettel salátában is fogyasztják, sőt, eperbort is készítenek. Ha a friss, tejszínhabos, porcukros eper a kedvenced, akkor az a vaníliás krémmel bolondított sütemény is ízleni fog.

Lamponosa

Lamponosa

A friss guruló málnaszemek varázslatos nyári pillanatokra emlékeztetnek. Egy toszkán kerti partin egy pohár jégbe hűtött rosé borral és fehér csokoládéval fogyasztva felejthetetlen élmény, az ízek, illatok kavalkádja belénk rögzül. Ha szeretnénk újra ezt a hangulatot, akkor a málnaszemekkel borított Lamponosa segít ezt felidézni.

Tiramisu

Tiramisu

A tirami su kifejezés azt jelenti, dobj fel - a süteményben található kávé és kakaó azonnal energiával tölt fel bennünket. A legenda szerint az első tiramisu Siennában készült a XVII. században, egy finnyás olasz herceg felvidítására. Nos, hogy Cosimo di Medici hangulatára jó hatással volt-e ez az édesség, azt nem tudjuk, de a Segreto Tiramisu biztosan feldob bennünket. A kávéval meglocsolt tészta lapok, a lágy mascarpone krém és a fuvallatnyi kakaópor sütemény formában igazi dolce vita...

Mascarpone

Mascarpone

A mascarpone észak-olasz találmány, az 1600-as években készítették először Lombardiában. A lombard mascherpa szó jelentése tejkrém. Tejszínből készítik, igazi lágy, krémes kulináris bűnözések alapanyaga. Semleges íze miatt sós és édes ételekben egyaránt felhasználható. Gyümölcsökkel megszórva a hófehér krémes mascarpone nem csak ízben, de látványban is felejthetetlen. Engedjünk a csábításnak.

Torta della Nonna

Torta della Nonna

Az olasz nagymamák tortája tökéletes választás egy habos kávé mellé, ha nem krémes süteményre vágyunk. Nem kérdés, hogy egy nagymama tudja, hogyan kényeztesse el a családot, ezt a tortát minden napszakban szívesen megkóstolod! Az eredeti olasz ízeket hozzuk el ebben a desszertben a sült túróval és a rápirított mandulával. A sütemény tetején levő porcukor fuvallat a mandulavirágzást juttatja eszünkbe.

Millefoglie

Millefoglie

A krémes a XIX. századig főleg az olasz és francia régióban volt ismert. Egy legenda szerint olasz cukrászaival együtt került a millefoglie receptje Franciaországba, Medici Mária toszkán hercegnővel együtt, amikor 1600-ban feleségül ment IV. Henrikhez. A millefoglie ezernyi lapot jelent; ez utal az ezernyi vékony hártyára omló leveles tésztára, ami a sütemény alapja. Ilyen leveles tésztát már a bizánci időkben is készítettek, és mézzel csorgatva fogyasztották. A millefoglie napjaink egyik...

Dolce della Casa bianco

Dolce della Casa bianco

Az édes otthon íze mindenkinek felidézi a kedvenc gyermekkori süteményét. A vasárnapi képviselő fánk ízét juttatja eszünkbe ez a hófehér, vaníliás profiterol golyócskákkal díszített sütemény. Az égetett tésztás sütemények töltelékük és származási helyük alapján többfélék lehetnek, az ekler fánk, a képviselőfánk, a profiterol, a St Honoré torta és a croquembouches saját történelemmel bírnak.

Dolce della Casa nero

Dolce della Casa nero

A profiterol golyócskák tölteléke és bevonata többféle lehet. Olasz cukrászok már a XVII. század óta készítik a saját, égetett tésztás töltött fánkocskájukat. A csokoládé íze a kis fánkocskák belsejében és felületén is megjelenik.

Marzapane

Marzapane

A marcipán alapanyaga a mandula, ami a mediterrán olasz tájakon bőségesen terem. Az ősi marcipán receptje a keresztes háborúk idején került Velencébe. Ekkor a mandulát mézzel kevert olívaolajjal és néhány csepp rózsaolajjal keverték össze. A marcipán a háremek csemegéjeként került be a köztudatba. Eleinte patikákban árulták, serkentőszerként tartották számon, és szívpanaszokra ajánlották. Marcipános süteményünket mi is bátran ajánljuk, minden problémára édes megoldás lesz.

Papavero di Sogno

Papavero di Sogno

Mákról álmodni a bőség és a szerelem jele, a mákos álomsüteményt kóstolva pedig biztosak lehetünk a szerencsénkben is! A guruló fekete mákszemek és a pirosló erdei gyümölcsök igazi olasz eleganciát sugallnak.

Cioccolato d’Aranica

Cioccolato d’Aranica

Capri szigetének narancsligetei jutnak eszünkbe, ha belekóstolunk ebbe a süteménybe. Az elegáns, mélysötét színű csokoládé és a kandírozott narancs íze úgy játszik velünk, mint a szél az azúrkék hullámokkal. Tökéletes választás ez a desszert, ha egy tengerparti este emlékére vágyunk.

Limoncello

Limoncello

A sorrentoi citromligetekben érezzük magunkat, ha belekóstolunk ebbe a desszertbe. A vidám színű palla mellé egy jéghideg proseccot ajánlunk!

Castagna alla Amarena

Castagna alla Amarena

Bolognában és Modenában találhatók a legnagyobb amarena ligetek. Az amarena meggy mélybordó színével igazán jól passzol a csokoládéhoz, kedvelt összetevője az olasz süteményeknek. Szirupban eltéve és lekvárként is tartósítják, de koktélszirup és likőr is készül belőle. A gesztenye íze a roppanós amarena meggyel és a fahéjas, gyömbéres fűszeres tésztával e legszebb Földközi-tengeri mesékbe repít bennünket.

Sacher

Sacher

A Sacher szelet Bécsből származik ugyan, de a Comoi-tó partján is szívesen fogyasztják. Igazi Monarchia-korabeli édesség. A lágy csokoládé bevonat és a lágy baracklekvár lassan két évszázada kápráztatja el a Sacher-torta kedvelőit. A csokoládé és a sárgabarack együtt egy igazi, kávé mellé kínált desszertet eredményez. Kérjünk hozzá egy adag tejszínhabos melangot vagy lattét.
Mimosa Vaniglia

Mimosa Vaniglia

A mimosa torta eredetileg egy tavaszi, nőnapi édesség. A márciusban nyíló mimózafa virágáról kapta a nevét. A mimóza virág szinte azonnal összezárja szirmait, ha megérintik; érzékeny, de gyönyörű virág. Igazi női édesség ez a desszert, az érzékenység, az elegancia szimbóluma. Hófehér süteményünk közepébe pirosló erdei gyümölcs dzsemet rejtettünk.

Mimosa Ciocco

Mimosa Ciocco

A mimosa torta csokis változata. A sütemény minden összetevője tartalmaz csokoládét vagy kakaóport, így még érzékibb deszzertet kapunk. A lágy, női mimózát egy markánsabb csokoládé ízzel keverjük és piros gyümölcsök dzsemjével bolondítjuk meg. Az érzékek összjátéka ez.

Profiterol bianco

Profiterol bianco

A grillázs szerte a világon elterjedt édesség, általában cukor és mandula felhasználásával készül. Olaszországban pastelliként ismerik. A ropogós grillázst hódításaik során a rómaiak ismertették meg a kontinenssel, de közkedvelt édességgé csak a XIX. században vált. A belőle készült kosárkát profiterol golyócskákkal töltjük és fehér csokoládés krémmel öntjük le. Kakaószórással tesszük még izgalmasabbá.

Profiterol nero

Profiterol nero

A ropogós mandulás grillázs kosárba tett profiterol golyókat tört mogyoróval szórjuk meg. Igazi, olajos magos kavalkád ez! Mediterrán hangulatot, egy elegáns milánói kávézót idéz fel ez a desszert. A szinte fekete, fényes csokoládé egy espressoval tökéletes szieszta élmény.

Lampo Mille

Lampo Mille

Roppanós leveles tészta lapok habkönnyű málna krémmel. A Millefogile vaníliás ízét egy friss, üde színű málna váltja ebben a desszertben.

Tartufo

Tartufo

„Aki erkölcsös és erényes életet szeretne élni, az ne kóstolja meg a szarvasgombát” - mondja egy olasz közmondás. Való igaz, ez a vadonatúj Segreto sütemény igazi ízorgiaként lett megalkotva, de óriási hiba lenne kihagyni a fűszeres szilvalekvár, a szarvas- gombás gesztenyekrém, és a vörösbor kaviár táncát, melyet üvegbe zárva, egy fűszeres morzsán lejtenek! Ajánljuk mindenkinek, aki valami extrára, újra, különlegesre vágyik!

Lavanda

Lavanda

Ha csukott szemmel kóstolnánk bele ebbe a halványlila desszertbe, a Provencei levendulamezőkre repítene minket. De kár lenne kihagyni a látványt, ami felér egy impresszionista festménnyel. Hogy még jobban kihangsúlyozzuk a levendula varázs- latos illatát, és ízét, citrommal párosítottuk! Egy könnyű citrusos tésztán, lágy levendulakrém citromos ganache-al, tetején levendulavirág. Egyszerű, de mégis szemkápráztató, ragyogó Segretodesszert, kis francia életérzés az olasz süteményeink között!
Cannoli

Cannoli

Ha ricotta, és édesség, akkor sokunknak már a fülünkben cseng a Keresztapa film kultikus mondata: “Leave the gun, take the cannoli!” - Hagyd a fegyvert, hozd a cannolit! - így vált világhírűvé Szicília kedvenc süteménye, mely a Segretot is megihlette! Alapja egy vaníliával és narancshéjjal dúsított, tejszínnel selymesített ricottakrém, kabátja pedig ropogós pisztácia és csokoládé. Tésztája ugyancsak különleges. A csövecske egyfajta omlós tészta, mely szicíliai desszertbort - marsalát -...

Ciocco Lampone

Ciocco Lampone

A csokoládé útja Európában a kezdeti években olyannyira nem volt sikeres, hogy az 1500-as években V. Piusz pápa javaslatára a keserű forró csokoládét a böjti időszakban is lehetett fogyasz- tani. A hódításairól ismert Casanova már többre tartotta a pezsgőnél, a csokoládét a szerelem elixírjének nevezte. Az édes csokoládé napjainkban is a bűnös élvezetek legfino- mabb tagja. Desszertünkön a lágy málnát egy markáns csokiréteggel bevon- va egy karakteresebb ízt és látványt alkottunk.

Caramello Salato

Caramello Salato

Só és karamell? Első hallásra bizarrnak is tűnhet, de találko- zásuk végeredménye nem egy sós íz lesz, hanem a karamell íz extra sebességre kapcsolva! Hogy még jobban fokozzuk a hatást, különböző textúrákban vonultatjuk fel a desszerten belül ezt a mély, intenzív karamell ízt. A brownie morzsa és sós ka- ramell kombóra a koronát a tetejére szórt pirított bacon kockák teszik fel!